4 diena: (7.09)

diena

✞ Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Lк 6, 1-5

1 Vieną šabą, Jėzui einant per javų lauką, mokiniai skabė varpas, ir, ištrynę tarp delnų, valgė.

2 Fariziejai jiems prikišo: „Kam darote, kas per šabą draudžiama?!“

3 Jėzus atsakė jiems: „Nejaugi neskaitėte, ką padarė Dovydas, kai buvo alkanas pats ir jo palydovai?

4 Kaip jis įėjo į Dievo Namus, ėmė padėtinės duonos, valgė ir davė savo palydai, nors jos niekam nevalia valgyti, tik kunigams!“

5 Ir jis pridūrė: „Žmogaus Sūnus yra ir šabo Viešpats.“

TAPTI JAUTRIEMS ŽODŽIUI

Ko aš klausiu?

Apie gebėjimą atpažinti dienos įvykius Dievo Žodžio šviesoje.

– Savo vaizduotėje nusikelsiu į Luko aprašytą sceną. Jėzus ir mokiniai vaikšto tarp kviečių laukų. Jie alkani. Pjūties varpos, pilnos grūdų, yra kaip nusilenkusio Tėvo rankos, pilnos duonos, kuria Jis jas maitina (1 eil.).

– Bet kokioje gyvenimo situacijoje, kai patiriu kažkokį alkį, asmeninį skurdą ar bejėgiškumą, Tėvas prie manęs pasilenkia. Reikia tikėjimo akių, kad pamatytum Jo švelnumą ir leistum save mylėti.

– Fariziejai negali perskaityti mylinčio Tėvo rūpesčio šiame įvykyje. Jų širdys apkrautos įstatymo raide. Susitelkę tik į teisės kanoną, jie nesugebėjo suprasti mokinių alkio (2 eil.). Gindami įstatymo raidę, jie praranda žmogų.

– Jėzus padeda fariziejams labiau įsigilinti į įvykio esmę. Jis remiasi Dovydo pavyzdžiu, norėdamas sujaudinti jų širdis ir atverti akis Dievo Įstatymo prasmei (3-4 eil.). Jėzus man padeda kiekvieną dieną per Žodį tyrinėti įvykių ir įsakymų prasmę.

– Rūpestinga Tėvo meilė slypi Dievo Įstatyme ir tos dienos įvykiuose. Ar galiu ją matyti kiekvieną dieną? Ar galiu pasakyti, kad gyvenu pagal įsakymus ir taisykles ir kad jie mane priartina prie Dievo ir žmonių?

– „Žmogaus Sūnus yra ir šabo Viešpats“ (5 eilutė). Mano santykis su Jėzumi lemia mano sveiką santykį su įstatymu. Jis yra kiekvieno įstatymo širdis ir Viešpats. Jis yra vienintelis Tėvo Žodis.

– Nuoširdžiame pokalbyje išpažįstu Jėzui savo troškimą gyventi pagal įsakymus, pagal duotus įžadus. Atnaujinsiu savo pasitikėjimą Jėzumi ir ištikimybę Jam. Nešiosiu savo širdyje maldą: „Tegul Tavo žodis viešpatauja mano gyvenime!”

Dievo Motinos mokykloje:

Marija siekė pamatyti Dievo buvimą kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Taip ir Ji moko mus išgyventi dabarties akimirką Dievo akivaizdoje. Ieškokime Viešpaties kartu su Marija, įsivaizduokime, kaip Jis mums padeda konkrečioje situacijoje. Dėkokime Jo mylinčiai globai. Jis čia. Kai su juo palaikome patikimus santykius, mes ramiai susitvarkome net ir su nemaloniomis situacijomis. Vienybėje su Juo tampame imlūs Jo vadovavimui ir galime reaguoti taip, kaip Jis. Mes galime būti ramūs, mes galime būti aukščiau visko, esame su Juo.

Dievo Motinos, Taikos Karalienės, 1997 m. balandžio 25 d. pranešimas:

„Brangūs vaikai! Šiandien kviečiu susieti savo gyvenimą su Dievu Kūrėju, nes tik tada jūsų gyvenimas turės prasmę ir suprasite, kad Dievas yra meilė. Dievas siunčia Mane pas jus iš meilės, kad padėčiau jums suprasti, kad be Jo nėra ateities nei džiaugsmo ir, svarbiausia, nėra amžino išganymo. Vaikeliai, kviečiu jus palikti nuodėmę ir visada priimti maldą, kad maldoje suvoktumėte savo gyvenimo prasmę. Dievas atiduoda Save tiems, kurie Jo ieško. Ačiū, kad atsiliepėte į Mano kvietimą.”

Viešpatie Jėzau, dėkojame Tau už ramaus požiūrio pavyzdį net ir nemaloniose situacijose. Tu esi kiekvienos dienos ir kiekvieno įvykio Viešpats. Tu esi visada pasiruošęs mums padėti taip, kad atlieptų Tavo šlovei. Marija, padėk mums nepamiršti įstatymų ir taisykl, tačiau, kad svarbiausia turėti meilės ryšį su Jėzumi. Padėk mums suvokti dienos įvykius Jo žodžio šviesoje.

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus.

Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią.

O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė.

Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

3 diena: (6.09)

Read Next

5 diena: (8.09)