23(26.09)

Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Lk 9, 7-9

7 Tetrarchas Erodas išgirdo apie visus tuos įvykius ir nežinojo, ką manyti, nes vieni sakė:

8 Jonas prisikėlęs iš numirusių, kiti: pasirodęs Elijas, dar kiti: prisikėlęs vienas senųjų pranašų.

9 Erodas tarė: „Jonui aš nukirsdinau galvą; o kas yra šitas, apie kurį girdžiu pasakojant tokius dalykus?!“ Ir jis stengėsi susitikti Jėzų.

GYVENTI TIESOJE PRIEŠ JĖZŲ IR SAVE

Ko aš klausiu?

Apie švarią sąžinę, be nerimo ir kartėlio.

Įeisiu į Erodo Antipo būseną. Jis kankinasi. Jis veda amoralų gyvenimo būdą – gyvena su brolio žmona, nužudė Joną. Išgirdus apie Jėzų, Jį kelia nerimas (7-8 eil.).

Atidžiau pažvelgsiu į savo dvasinę būseną. Kas manyje vyrauja: ramybė ar nerimas, liūdesys ar džiaugsmas, vidinis pasitikėjimas ar baimė? Išsamiau pakalbėsiu apie savo dvasinę būseną. Kokie išgyvenimai mane trikdo?

Bandysiu pasikalbėti su Jėzumi apie savo jausmus. Kas labiausiai slegia mano širdį ir sąžinę? Kas atima mano gyvenimo džiaugsmą? Aš apie tai Jam papasakosiu. Ir aš paprašysiu išsivadavimo ir išgydymo.

– “Kas jis…?” (t. 9). Aš sutelksiu dėmesį į savo Jėzaus vaizdinį. Kokį Jėzaus paveikslą nešiojuosi savo širdyje? Ką galiu pasakyti apie savo santykius su Juo? Kas Jėzuje mane labiausiai traukia ir ko aš bijau? Aš tai išpažįstu Jam.

– „Ir jis norėjo Jį pamatyti…“ (9 eil.). Grįšiu prie savo susitikimų su Jėzumi: savo maldos, Žodžio klausymo, sakramentų, atsidavimo praktikų. Kodėl aš susitikinėju su Juo? Kokius troškimus ir motyvus matau savo dvasinėse praktikose?

Prieisiu prie Jėzaus, „atsėsiu šalia“ ir pasakosiu apie tai, ką apie Jį girdėjau iki šiol gyvenime, apie žmones, kurie man apie Jį pasakojo. Aš paprašysiu Jo padėti man pagilinti mano draugystę su Juo.

Atvirai išpažįstu savo nuodėmes ir sutrikusius jausmus, kurie įskverbia į mano širdį nerimą ir užgesina draugystės su Jėzumi troškimą. Pakartosiu savo širdyje: „Jėzau, išmokyk mane gyventi tiesoje ir laisvėje“.

Dievo Motinos mokykloje

Marija moko mus, kad atstumas nuo Jėzaus kelia nerimą. Šėtonas sukelia nerimą, baimę, žmogžudystes, karą, neapykantą. Ji ateina kaip Taikos karalienė ir ragina mus: „Būkite nuolankūs, melskitės, atiduokite viską į Visagalio, kuris jus sukūrė, rankas“.

Medžiugorjė, 2010 m. lapkričio 25 d. pranešimas per regėtoją Maria Lunetti:

Mieli vaikai! Žvelgiu į jus, matau jūsų širdyse mirtį be vilties, nerimą ir alkį. Nėra nei maldos, nei pasitikėjimo Dievu, todėl Aukščiausiasis leidžia Man jums atnešti viltį ir džiaugsmą. Atsiverkite. Atverkite savo širdis Dievo gailestingumui ir Jis duos jums viską, ko jums reikia, ir pripildys jūsų širdis ramybės, juk Jis yra ramybė ir jūsų viltis. Ačiū, kad atsiliepėte į Mano kvietimą.”

Jėzau, ačiū Tau, kad kartu su Tavimi išnyksta visos baimės, nesaugumas ir gėda. Marija, padėk mums užmegzti gilų ryšį su Jėzumi. Tu guodi mus kaip Motina: „Jėzus šiandien čia, šalia tavęs, lygiai taip pat, kai jautiesi vienas, o tavo gyvenime nėra šviesos, Jis yra čia ir niekada tavęs nepaliko ar nenutolo nuo tavęs.

Jo gimimo šviesa apšviečia šį pasaulį ir tavo gyvenimą. Jo Širdis visada atvira tau, pasiruošusi priimti visas tavo kančias, visas pagundas, baimes ir poreikius. Jo rankos ištiestos į tave, kad tave tėviškai apkabintų ir pasakytų, koks (ia) tu Jam svarbus (i), kaip stipriai Jis tave myli ir rūpinasi savo vaikais. “(2020-12-25).

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

Dievo Motinos, Taikos Karalienės, pranešimas, 2024 m. rugsėjo 25 d.

Read Next

24 (27.09)