29 eilinis sekmadienis

✞ Vardan Dievo Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

+ Šventoji Evangelija pagal Morkų

Čia prie Jėzaus prieina Zebediejaus sūnūs Jokūbas ir Jonas ir kreipiasi: „Mokytojau, mes norime, kad padarytum, ko prašysime“. Jis atsakė: „O ko norite, kad jums padaryčiau?“ Jie tarė: „Duok mums sėdėti vienam tavo šlovės dešinėje, kitam – kairėje!“ Jėzus atsakė: „Patys nežinote, ko prašote. Ar galite gerti taurę, kurią aš gersiu, ir būti pakrikštyti krikštu, kuriuo aš būsiu krikštijamas?“ Jie sako: „Galime“. Bet Jėzus jiems pasakė: „Beje, taurę, kurią aš gersiu, jūs gersite, ir krikštu, kuriuo aš būsiu pakrikštytas, jūs irgi būsite pakrikštyti. Tačiau ne mano reikalas duoti vietą savo dešinėje ar kairėje, – tai bus tiems, kuriems paskirta“. Tai išgirdę, dešimtis supyko ant Jokūbo ir Jono. Pasišaukęs mokinius, Jėzus prabilo: „Jūs žinote, kad tie, kurie laikomi tautų valdovais, engia jas ir jų didžiūnai rodo joms savo galią. Tarp jūsų yra ne taip! Kas norėtų tapti didžiausias iš jūsų, tebus jūsų tarnas, ir kas panorėtų būti pirmas tarp jūsų, tebus visų vergas. Juk ir Žmogaus Sūnus atėjo, ne kad jam tarnautų, bet pats tarnauti ir savo gyvybės atiduoti kaip išpirkos už daugelį“.

Gyventi pagal Evangeliją

Meldžiamės už didesnį troškimą gyventi evangelišką gyvenimo būdą

● Pabandysiu įsijausti į tai, ką išgyvena Jonas ir Jokūbas. Stebėsiu, kaip jie ateina pas Jėzų. Jie prašo Jo būti kuo arčiau Jo amžinybėje (35-37). Ar turiu tokį norą? Ar aš ilgiuosi Jėzaus artumo?

● “Ką tu nori, kad aš tau padaryčiau?” (36). Jėzus skatina mane paklausti Jo. Galiu būti tikras, kad ir kiek kartų prie Jo prisiartinčiau maldoje, Jis manęs jau laukia pirmas ir yra pasirengęs išklausyti mano prašymus. Ar esu įsitikinęs, kad nėra prašymo, kurio Jis neišgirstų?

● „Tu nežinai, ko klausi“ (38). Jėzus nori, kad suprasčiau, jog daugeliu atvejų aš net nežinau, ko prašau. Matau tik vieną tikrovės pusę – savo poreikius. Jis žino kitą pusę – Tėvo valią, Kuris linki man gero. Ar aš tikiu, kad Jis geriausiai žino, kas man naudinga?

● Įsivaizduoju atvaizdą Tėvo, kuris rengia man vietą amžinybėje (40). Suprasiu, kad Jis galvoja apie mane kiekvieną dieną ir manęs laukia. Aš priartėsiu prie Jo, kaip vaikas artinasi prie savo mylimo Tėvo. Su meile prašysiu Jo saugoti mane ir mano vietą amžinybėje.

● Nežinau, kokią taurę man teks išgerti šiame gyvenime (39). Galvosiu, kad ją man paruošia Jėzus, kuris nuolat man linki gero. Karšta malda aš prašysiu Jo su meile priimti viską, ką Jis man paruošė kiekvieną dieną.

● Jėzus man parodo Evangelijos kelią į dangų. Tai yra tarnystės kelias, laisvas nuo konkurencijos ir savęs aukštinimo (41-45). Jis perspėja mane nepasiduoti šio pasaulio madai, kuri demonstruoja savo galią ir jėgą prieš kitus.

● Įsivaizduoju save konfliktuojančią su kitais kasdienėje veikloje. Kas manyje vyrauja: gerumas ir paslaugumas ar konkurencija ir egocentriškumas? Pasinersiu į nuoširdžią maldą, kuri tęsis visą dieną: „Jėzau, suteik, kad tapčiau kaip Tu!

Mergelės Marijos mokykloje

Marija kalba apie Dangiškojo Tėvo meilę mums. Jis atsiuntė ją, kad mus mylėtų ir atvestų pas Jį. Ji mums sako: „Atverkite savo širdis Jo trokštamoms dovanoms ir savo širdies tyloje garbinkite mano Sūnų Jėzų, kuris atidavė Savo gyvybę, kad gyventumėte amžinybėje, kur Jis nori jus vesti“.

PranešimasMedžiugorjė, 2015 m. rugsėjo 25 d.:

„Brangūs vaikai! Ir šiandien prašau Šventosios Dvasios, kad pripildytų jūsų širdis tvirto tikėjimo. Malda ir tikėjimas pripildys jūsų širdis meile ir džiaugsmu ir būsite ženklas tiems, kurie toli nuo Dievo. Skatinkite, vaikeliai, vieni kitus melstis širdimi, kad malda užpildytų jūsų gyvenimą, ir kiekvieną dieną, vaikeliai, kad visų pirma jūs liudytumėte tarnystę Dievui Jį šlovinant ir tarnystę savo artimui, kuriam reikia pagalbos. Aš esu su jumis ir užtariu jus visus. Ačiū, kad atsiliepėte į Mano kvietimą.“

Marija, nuolanki Viešpaties tarnaite, norime įsimylėti tavo gyvenimo pagal Evangeliją pavyzdį. Tu buvai visiškai viena su Jėzumi, viena širdis, viena siela. Marija, padėk mums tapti panašiems į Jėzų. Prašau užtarti, kad likusį savo gyvenimą nugyventume su Jėzumi Jį garbindami ir tarnaudami savo artimui. Amen.

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Kunigo palaiminimas

Read Previous

Aš reikalingas Dievo Motinai (Tėvas Ditmaras Seifertas)