32 (5.10)

Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Lk 10 (1724)

17 Septyniasdešimt du sugrįžo ir su džiaugsmu kalbėjo: „Viešpatie, mums paklūsta net demonai dėl tavo vardo“.

18 O Jėzus atsiliepė: „Mačiau šėtoną, kaip žaibą krintantį iš dangaus.

19 Štai aš suteikiau jums galią mindžioti gyvates bei skorpionus ir visokią priešo galybę, kad niekas jums nepakenktų.

20 Bet jūs džiaukitės ne tuo, kad dvasios jums pavaldžios; džiaukitės, kad jūsų vardai įrašyti danguje“.

21 Tuomet jis pradžiugo Šventąja Dvasia ir prabilo: „Aš šlovinu tave, Tėve, dangaus ir žemės Viešpatie, kad paslėpei tai nuo išmintingųjų ir gudriųjų, o apreiškei mažutėliams. Taip, Tėve, nes tau taip patiko.

22 Viskas man yra mano Tėvo atiduota. Ir niekas nežino, kas yra Sūnus, tik Tėvas, nei kas yra Tėvas, tik Sūnus ir tas, kam Sūnus panorės apreikšti“.

23 Atsigręžęs vien tiktai į mokinius, jis tarė: „Palaimintos akys, kurios regi, ką jūs regite.

24 Sakau jums: daugel pranašų ir karalių troško išvysti, ką jūs matote, bet neišvydo, ir išgirsti, ką jūs girdite, bet neišgirdo“.

GILINK SAVO VIDINĮ DŽIAUGSMĄ

Apie vidinio džiaugsmo malonę, kad mano vardas įrašytas Danguje.

Ko aš klausiu?

– Įeisiu į mokinių džiaugsmo atmosferą. Įsivaizduosiu Jėzaus šypseną, džiaugdamasis su jais. Jie yra laimingi, nes patys patyrė savo tarnystės galią, kai veikia Jėzaus vardu (17 eil.).

– Suprasiu, kad Jėzus nori suteikti man stiprybės per Žodį, kurio klausau. Jei gyvensiu Jo Žodžio galioje, visos piktosios dvasios pasitrauks (18-19 eil.). Jėzus yra didesnis už visus mano didžiausius rūpesčius ir pagundas.

– Mano vardas įrašytas danguje (20 eil.). Ši tiesa man gali tapti neišsenkančiu laimės šaltiniu. Mano tėtis kiekvieną dieną su meile sako mano vardą. Aš Jam svarbesnis už savo apaštališkus laimėjimus.

– Žiūrėsiu į Jėzų, besidžiaugiantį Šventąja Dvasia (21 eil.). Jis šlovina Tėvą, kad jis dalijasi savo paslaptimis su tokiais paprastais, silpnais ir trapiais žmonėmis kaip aš. Jo meilė yra visiškai nemokama. Aš garbinsiu Tėvą su Jėzumi.

– Kreipsiuosi į Jėzų su nuoširdžiu prašymu išmokyti mane būti su Tėvu, kaip ir Jo Sūnų, kad būčiau pripildytas Jo meilės Tėvui ir savo širdyje suformuočiau Jo atvaizdą (22 eil.).

– Jėzus man leidžia suprasti, kad man tikrai pasisekė (23-24 eil.). Tikėjimo akimis kiekvieną dieną matau Dievą Sakramentuose, girdžiu Jį Žodyje, Katalikų Bažnyčios įvykiuose (Jono Pauliaus II pontifikatas). Ar galiu viduje tuo džiaugtis?

– Pagalvosiu, kaip nuostabiai Jėzus maitina mano dvasinius troškimus sakramentuose, Žodyje, maldoje. Su dėkingumu ištarsiu žodžius: „Ačiū, Tu esi mano didžiausias troškulys!

Dievo Motinos mokykloje

Marija pažadina mumyse troškimą dangui. Ji sako: „Prie dangaus durų lauksiu visų savo vaikų“. Ji nori, kad mes visi pas ją ateitume į dangų. Ji kviečia mus liudyti savo gyvenimu ir paaukoti save, kad išgelbėtume pasaulį. Ji yra su mumis ir žada, kad danguje gausime atlygį iš Tėvo.

Medžiugorjė, 1986 m. lapkričio 27 d. pranešimas

Brangūs vaikai! Šiandien taip pat raginu su meile pašvęsti savo gyvenimą man, kad galėčiau vesti jus su meile. Myliu jus, brangūs vaikai, su ypatinga meile ir noriu jus visus nuvesti į dangų pas Dievą. Noriu, kad suprastumėte, jog šis gyvenimas trumpas, palyginti su gyvenimu danguje. Todėl, brangūs vaikai, šiandien dar kartą priimkite sprendimą Dievo naudai. Tik taip galiu parodyti jums, kaip labai jus myliu ir kaip noriu, kad visi būtumėte išgelbėti ir būtumėte su manimi danguje. Ačiū, kad atsiliepėte į Mano kvietimą“.

Dangiškasis Tėve, ačiū, kad atsiuntei Mariją iš dangaus į žemę, kad primintų mums, jog mūsų vardai įrašyti danguje. Dėkojame tau, Marija, kad pasirinkai mus pagal Dangiškojo Tėvo valią savo planuose pasauliui. Kai kartu su Tavimi renkamės dangų, padėk mums ištverti amžinybės link, gyvendami pagal tavo pranešimus, kurie mus veda į šventumo kelią. Amen.

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

31 (4.10)

Read Next

33 (6.10)