31 (4.10)

Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Lk 10 (13-16)

13 Vargas tau, Chorazine! Vargas tau, Betsaida! Jeigu Tyre ir Sidone būtų padaryta stebuklų, kokie padaryti pas jus, jie seniai būtų atsivertę ir atgailoję su ašutine ir pelenuose.

14 Todėl Tyrui ir Sidonui teisme bus lengviau negu jums.

15 Ir tu, Kafarnaume, negi būsi išaukštintas iki dangaus?! Tu nugarmėsi iki mirusiųjų pasaulio!

16 Kas jūsų klauso, manęs klauso. Kas jus niekina, mane niekina. O kas niekina mane, niekina tą, kuris yra mane siuntęs.“

ATSIVERTI NEPATOGIAM TIESOS ŽODIUI

Ko aš klausiu?

Su kruopštumu ir kantrybe kasdien atsiverčiant savo širdžiai.

– Prašysiu Šventosios Dvasios giliai suprasti tiesą, kad Jėzus mane pažįsta iki galo; Jis žino visas mano gyvenimo istorijos detales. Jis žino apie mano ištikimybę ir neištikimybę. Jis nori pamatyti tiesą apie mano nuodėmes.

Suprantu, kad Jėzus mato mano širdies tyrumą, kuri neįsileidžia pasaulio į save. Kokią malonę aš labiausiai ignoruoju? Girdėjau Jėzų man sakant: „Vargas tau…“ (13 eil.). Jis mane be galo myli ir nori sunaikinti manyje kvailų įpročių „apvalkalą“.

Nuoširdžiai savęs paklausiu prieš Jėzų: ar trokštu atsivertimo visose savo gyvenimo srityse? Ar manyje yra „vietų“, kuriose atmetu norą keistis? Jei taip, pakviesiu Jėzų, kad padėtų man priimti radikalius sprendimus.

Atsivertimas veda atgailos keliu (13 eil.). Paklausiu savęs, kokios atgailos praktikos man labiausiai padeda atsiversti? Kaip dažnai aš juos naudoju? Ką norėčiau pakeisti?

Jėzus priekaištauja Kafarnaumui, kuris laukia nežinomų stebuklų. Jis perspėja, kad toks laukimas veda į pragarą (15 eil.). Ar aš suvokiu malonę, kurią gaunu kiekvieną dieną? Kas manyje vyrauja: darbštumas ar abejingumas?

Aplink mane yra žmonių, kuriuos Jėzus siunčia pas mane (16 eil.). Jis gali juos panaudoti, kad parodytų man tiesą apie mano gyvenimą. Kas pastaruoju metu buvo mano stipriausias raginimo balsas? Kaip aš į jį reagavau?

Atkreipsiu dėmesį į jausmus, kurie man kilo šios meditacijos metu. Ypač atpažįstu tuos, kurie mane vilioja nepaisyti atsivertimo arba nepaisyti savęs. Aš paprašysiu Jėzaus: „Padaryk mano širdį nuolankią ir kantrią nuolatiniam atsivertimui“.

Dievo Motinos mokykloje

Marija kviečia mus nuoširdžiai atgailauti. Ji pasakė: Svarbiausia žinutė, kurią jums pateikiau, yra raginimas atsiversti. Medžiugorjė taip pat yra daugybės stebuklų vieta, tačiau jie nėra patys svarbiausi, jie skirti mus vesti į atsivertimą. Marijos mokykloje pirmasis žingsnis atsivertimo kelyje yra Šventoji Išpažintis, po kurios eina apsisprendimas tapti šventuoju.

Medžiugorjė, 1998 m. rugsėjo 25 d. pranešimas:

Brangūs vaikai! Šiandien kviečiu tapti Mano liudytojais, gyvenančiais savo tėvų tikėjimu. Vaikeliai, jūs ieškote ženklų ir pranešimų, o nematote, kad Dievas kiekvieną rytą saulėtekio metu jus kviečia atsiversti ir grįžti į tiesos ir išganymo kelią. Daug kalbate, vaikeliai, bet mažai dirbate su savo atsivertimu. Todėl atsiverskite ir pradėkite gyventi Mano pranešimais ne žodžiais, o gyvenimu ir taip, vaikeliai, turėsite jėgų apsispręsti už tikrą širdies atsivertimą. Ačiū, kad atsiliepėte į Mano kvietimą.“

Marija, šiandien ypač dėkoju tau už šiuos Tavo žodžius: kol esu su jumis, tai malonės metas, naudokitės juo. Pasakykite: „Tai laikas mano sielai“. Padėki mums priimti sprendimą atsiversti šiandien, o ne rytoj. Amen

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

30 (3.10)

Read Next

32 (5.10)