22 (25.09)

Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Lk 9 (1-6)

1 Sukvietęs Dvylika, Jėzus suteikė jiems galią ir valdžią visiems demonams tramdyti ir ligoms gydyti.

2 Paskui išsiuntė Dievo karalystės skelbti ir ligonių gydyti.

3 Jis pasakė jiems: „Nieko neimkite kelionei: nei lazdos, nei krepšio, nei duonos, nei pinigų. Neturėkite nė dviejų palaidinių.

4 Jei įeisite į kokius nors namus, pasilikite tenai. Iš ten ir keliaukite toliau.

5 O kur tik žmonės jūsų nepriimtų, išeidami iš to miesto, nusikratykite nuo kojų dulkes kaip liudijimą prieš juos.“

6 Taigi išėję jie traukė per aplinkinius kaimus, visur skelbdami gerąją naujieną bei gydydami.

DRĄSIAI LIUDYKITE JĖZŲ

Ko aš klausiu?

Apie gilų tiesos išgyvenimą, kad Jėzui reikia mano liudijimo.

– Įeisiu į Luko aprašytą sceną. Ir aš stovėsiu tarp Dvylikos, kuriems Jėzus perduoda savo galią (1 eil.). Dauguma jų – paprasti žmonės. Ar tikiu, kad Jėzus gali parodyti Savo galią mano gyvenime?

– Jėzus dvylikai suteikia galią prieš piktąsias dvasias ir malonę gydyti ligas (1-2 eil.). Jis jau du tūkstančius metų veikia Bažnyčioje, pasitelkdamas išrinktus tarnus. Lenkiuosi prieš Jį už kunigystės dovaną, už šventuosius sakramentus, už Jo žodį.

– Prisimenu savo gyvenimo įvykius, kuriuose patyriau ypatingą Jėzaus veikimą: Jo Žodyje, Sakramentuose, man atsiųstuose žmonėse. Už kokį išlaisvinimą ir išgijimą šiandien labiausiai noriu Jam padėkoti?

– „Ir jis atsiuntė juos…“ (2 eil.). Jėzus nori ir toliau būti pasaulyje per tuos, kuriuos Jis siunčia. Jo ramybė taip pat yra ten, kur aš gyvenu: savo šeimoje, bendruomenėje, darbe… Jis yra tas, kuris man padovanojo šį „mano pasaulį“ ir atsiuntė į jį.

– Jėzus atkreipia dėmesį į laisvės būseną (3 eil.). Ar yra kažkas, kas trukdo man būti Jo liudininku? Koks mano pagrindinis jungas, kuris susilpnina mano liudijimą gyvenimu?

– Yra vietų, kur manęs nepriims dėl Jėzaus (5 eil.). Ar patyriau atstūmimą dėl Jėzaus? Ar buvau izoliuota(s) dėl savo gyvenimo liudijimo? Kaip aš tai priėmiau? Kaip aš tai išgyvenu?

– „Ir jie nuėjo…“ (eil. 6). Jėzus nori, kad eičiau pas tuos, kurie Jo nepažįsta ir Juo netiki. Kur dabar labiausiai reikia mano liudijimo? Aš duosiu Jėzui žmones ir vietas, į kurias žinau, kad Jis mane siunčia. Aš pasižadėsiu Jam: „Jėzau, būk mano stiprybė“.

Dievo Motinos mokykloje

Marija moko mus liudyti meilę savo gyvenimu ten, kur esame. Ji pasakė:

„Brangūs vaikai, raginu viską daryti su meile, o ten, kur gyvenate, tebūnie tik meilė, ką šėtonas nori sunaikinti ir pasisavinti sau. Būkite visiškai Mano, ir Aš galėsiu jums padėti“. (1986 7 31).

Jėzau, dėkojame Tau, kad atsiuntėt Mariją, kad padėtumėte mums savo gyvenimu liudyti krikščioniškąjį pašaukimą. Dėkojame už visus Tavo meilės liudytojus mūsų gyvenime, per kuriuos tapome Tavo apaštalais. Marija, padėk mums būti ištikimais ir drąsiais taikos liudytojais tose vietose, kur gyvename. Amen.

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

21 (24.09)

Read Next

Dievo Motinos, Taikos Karalienės, pranešimas, 2024 m. rugsėjo 25 d.