20 diena (23.09)

Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Lк 8 (16–18)

16 Nė vienas, uždegęs žiburį, nevožia jo indu ir nekiša po lova, bet stato į žibintuvą, kad ateinantys matytų šviesą.

17 Nėra nieko paslėpta, kas nebūtų atskleista, nieko slapta, kas nepasidarytų žinoma ir neišeitų aikštėn.

18 Tad žiūrėkite, kaip klausotės. Kas turi, tam bus duota, o iš neturinčio bus atimta ir tai, ką jis tariasi turįs.“

RŪPINKITES SAVO VIDINIU (DVASINIU) GYVENIMU

Ko aš klausiu?

Apie vidinį teisumą ir sąžiningumą.

– Artinsiuosi prie Jėzaus, kaip mokinys prie Mokytojo. Atsisėsiu šalia Jo, kad atidžiai klausyčiau Jo nurodymų ir patarimų. Prieš pradėdamas klausytis Jo žodžių, paprašysiu Jo paruošti mano širdį priimti Jo mokymą.

– Jėzus yra pasaulio šviesa, o aš – Jo žibintas. Jei noriu būti Jo mokinys, turiu sutikti būti „žiburiu ant žvakidės“, kad „pas mane ateinantys“ matytų šviesą (16 eil.).

– Kurios mano asmenybės savybės yra šviesa kitiems, o kurių man gėda? Ar man kada nors buvo taip nutikę, kai kas nors padėkojo už mano tikėjimą, už tikėjimo liudijimą jų gyvenime? Prisimenu šio įvykio detales.

– Kiekvienas geras dalykas, net ir pats mažiausias, kuris yra manyje, neliks paslėptas (17 eil.). Tai pasireiškia prieš Dievą ir toliau reikšis mano santykiuose su kitais. Tas pats pasakytina ir apie blogį. Dievas žino, kas mano viduje, ir žino mano sąžinę. Net dalykai, kuriuos labiausiai slepiu, išaiškės.

– Pažvelgsiu į savo gyvenimą „iš išorės“ ir „iš vidaus“. Ką galiu pasakyti apie skaidrumą ir tiesumą savo kasdieniame gyvenime? Dabar aš ateisiu prieš Jėzų atvira sąžine. Ir aš paprašysiu Jo padėti man pamatyti save Jo akimis iki pat mano gelmių.

– „Todėl žiūrėk, kaip klausai“ (18 eilutė). Klausydamas visa savo esybe – protu, širdimi ir valia – galiu tapti labai turtingu gyvenime. Ypač klausantis Dievo žodžio. Ir atvirkščiai. Klausydamas nesusikaupęs padarysiu save paviršutinišku žmogumi.

– Karštoje maldoje prašysiu Jėzaus atverti mano protą, širdį ir valią išgirsti Jo Žodį; parodyk man mano paviršutiniškumą ir tuštybę ir išgelbėk mane nuo „apsimesto gerumo“ gyvenime. Jam patikėsiu savo sąžiningumą ir teisingumą.

Dievo Motinos mokykloje:

Marija pažadina mūsų sąžinę, kaip ir Jėzus. Ji moko mus gyventi širdimi. Būkite atsakingi už savo gyvenimo įrodymus. Ji sakė: „Būkite tie, kurie traukia žmonių sielas prie Dievo ir neatstumkite jų nuo Jo. Aš esu su jumis ir myliu jus visus ypatinga meile. Tai atgailos ir atsivertimo metas.” Iš savo širdies gelmių šaukiuosi Tavęs: būk Mano visa širdimi.

Dievo Motinos, Taikos Karalienės, pranešimas, 2010 m. vasario 2 d., per regėtoją Mirjaną Soldo:

Brangūs vaikai! Ir šiandien su Motiniška meile raginu jus: tapkite žibintu visoms sieloms, klaidžiojančioms Dievo meilės nežinojimo tamsoje. Kad spindėtumėte ryškiau ir pritrauktumėte daugiau sielų, neleiskite, kad netiesa išeitų iš jūsų burnos ir neužgniaužtų sąžinės. Būkite tobuli! Aš vedu jus Motinos ranka, meilės ranka. Ačiū!”

Marija, mūsų Motina, padėk mums jautriai reaguoti į kiekvieną mintį, žodį ir poelgį. Būk mūsų sąžinės sargas, padėk mums būti budriems. Mes nuoširdžiai norime būti Tavo šviesa, o tai reiškia šviesti Jėzų. Marija, padaryk mus visiškai Savo, padėk mums pašalinti iš mūsų širdžių tai, kas temdo šviesą. Amen.

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

19 diena (22.09)

Read Next

21 (24.09)