18 diena (21.09)

Vardan Dievo Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. Amen.

ŠVENTOS DVASIOS KVIETIMAS

Ateik, Šventoji Dvasia, ateik per Nekaltosios Mergelės Marijos Širdies, Tavo mylimos Nuotakos, užtarimą! (3x)

Šventojo apaštalo ir evangelisto Mato šventė

Mato 9 (9-13)

9 Iškeliaudamas iš ten, Jėzus pamatė muitinėje sėdintį žmogų, vardu Matą, ir tarė jam: „Sek paskui mane!“ Šis atsikėlė ir nuėjo paskui jį.

10 Kai jis Mato namuose sėdosi prie stalo, ten susirinko daug muitininkų bei nusidėjėlių, kurie susėdo šalia Jėzaus ir jo mokinių.

11 Fariziejai, tai išvydę, prikišo jo mokiniams: „Kodėl jūsų Mokytojas valgo su muitininkais ir nusidėjėliais?“

12 Šitai girdėdamas, Jėzus atsiliepė: „Ne sveikiesiems reikia gydytojo, o ligoniams.

13 Eikite ir pasimokykite, ką reiškia žodžiai: Aš noriu gailestingumo, o ne aukos. Aš ir atėjau šaukti ne teisiųjų, bet nusidėjėlių.“

PRISIARTINK PRIE JĖZAUS SU SAVO NUODĖME

Ko aš klausiu?

Apie gilią Jėzaus gydomosios meilės patirtį.

– Įsivaizduosiu, kaip Jėzus prieina prie Mato, užsiėmusio darbu muitinėje. Aš apmąstysiu Mokytojo veidą ir Jo meilingą žvilgsnį į Matą. Jis pamatė ir „pakvietė“ (9 eil.).

– Įsivaizduosiu nustebusio muitininko reakciją: jo gestus, nuostabą ir pasimetimą (t. 9). Jėzaus asmuo, Jo žvilgsnis ir žodžiai turėjo giliai paliesti Mato širdį, nes jis staiga palieka ankstesnį užsiėmimą ir seka Juo.

– Ar galiu prisiminti situaciją savo gyvenime, kai jaučiausi sužavėta(s) ir giliai sujaudinta(s) Jėzaus asmens? Kokiomis aplinkybėmis tai atsitiko? Prisiminsiu šio įvykio detales ir su dėkingumu papasakosiu Jėzui.

– Įsivaizduosiu tokią sceną, kuri tapo sukrėtimu ir pagunda fariziejams: Jėzus apsuptas muitininkų ir nusidėjėlių (10-11 eil.). Apmąstysiu, kaip Jėzus sėdi tarp atskirtųjų.

– Kokie jausmai kyla, kai įsivaizduoju šį vaizdą? Ar galiu įsivaizduoti, kad Jėzus susitinka ir valgo su žmonėmis, kurie paprastai laikomi blogiausiais iš visų? Ar jaučiu džiaugsmą ar vidinį pasipriešinimą? Aš nuoširdžiai išpažįstu savo jausmus Jėzui.

– Apsistosiu ties Jėzaus žodžiais: „Aš atėjau šaukti ne teisiųjų, bet nusidėjėlių“ (13 eil.) – ir pagalvokite, nes Jėzus šiais žodžiais kreipiasi į mane asmeniškai. Jis kviečia mane paprastai ateiti pas Jį, ypač kai jaučiuosi apkrauta(s) nuodėmės.

– Pakviesiu Jėzų į visas tas savo gyvenimo vietas, kuriose jaučiuosi silpniausia(s) ir blogiausia(s). Aš paprašysiu Jo mane išgydyti.

Dievo Motinos mokykloje:

Marija kviečia mus garbinti Jėzų Švenčiausiajame Sakramente. Kai Jį garbini, sulauki ypatingų malonių. Eucharistijoje kontempliuojame Jėzaus Veidą. Jėzus žvelgia į mus švelniai, kaip Matas, viską persmelkiančiu žvilgsniu. Šiandien ieškokime Jėzaus Švenčiausiajame Sakramente, tegul Jis mato tas vietas ir sritis mūsų gyvenimo istorijoje, kurios yra ar buvo apkrautos nuodėme. Jei neturime galimybės būti su Juo šlovinant, būkime su Juo Kryžiaus papėdėje.

Dievo Motinos, Taikos Karalienės, 2008 m. kovo 25 d. pranešimas:

„Brangūs vaikai! Kviečiu jus dirbti su asmeniniu atsivertimu. Jūs vis dar toli nuo susitikimo su Dievu savo širdyje. Todėl kuo daugiau laiko praleiskite maldoje ir Jėzaus Švenčiausiajame Altoriaus sakramente garbinime, kad Jis jus pakeistų ir jūsų širdyse įdėtų gyvą tikėjimą ir amžinojo gyvenimo troškimą. Viskas praeina, vaikeliai, tik Dievas yra nepraeinantis. Aš esu su jumis ir skatinu jus su meile. Ačiū, kad atsiliepėte į Mano kvietimą.”

Marija, padėk mums ieškoti Jėzaus Švenčiausiajame Sakramente, išlikti prieš Jo gailestingumo žvilgsnį. Jėzau, pakeisk mūsų matymą, kad jis atitiktų Tavo matymą. Mes norime palikti visas savo kaltes ir sekti Tavimi. Marija, Tu sakei: „Mano meilės apaštalai: pasistenkite pažvelgti į pačias žmonių širdžių gelmes ir ten tikrai rasite mažą, paslėptą lobį, stenkitės suprasti vienas kitą ir neteiskite. To mano Sūnus tikisi iš jūsų“ (2018-11-02). Padėk mums įvykdyti Tavo kvietimą. Amen.

PASIAUKOJIMO MALDA

Švenčiausioji Mergele Marija, šiandien Tavo akivaizdoje ir Tavo rankose aš atnaujinu ir sutvirtinu savo krikšto įžadus. Visiems laikams atsižadu šėtono, visų jo darbų ir visiškai aukoju save Švenčiausiajai Jėzaus Kristaus Širdžiai. Noriu nešti savo kryžių ir sekti Kristumi per visas savo gyvenimo dienas, pagal Dangiškojo Tėvo valią. O Marija, visų dangiškųjų galybių ir visos Bažnyčios akivaizdoje, aukoju save Tavo Nekalčiausiajai Širdžiai. Būk man Motina ir Karalienė. Su visišku paklusnumu ir meile patikiu ir aukoju Tau savo kūną ir sielą, visa, ką turiu, matomą ir nematomą, savo gerųjų praeities, dabarties ir ateities darbų vaisius. Suteikiu Tau pilną laisvę Savo nuožiūra visiškai naudotis manimi ir viskuo, kas man priklauso, pagal Tavo šventą valią didesnei Dievo garbei dabar ir per amžius. Amen.

Read Previous

17 diena (20.09)

Read Next

19 diena (22.09)